Juhtúrós puliszka: olvadt sajttal és fokhagymás tejföllel a tetején még finomabb

Egy igazi jól ismert, költséghatékony klasszikus, amivel kapcsolatban senki nem tiltja meg, hogy egy adag sajtot is ráolvassz, és jó hideg, kapros tejföllel a tetején tálald. Szórd meg a tetejét füstölt paprikával vagy csiliporral, és ha szereted, néhány kocka bacont is kanalazz rá.

Egy kevés zöldhagyma és pirospaprika is mehet a tetejére.
Egy kevés zöldhagyma és pirospaprika is mehet a tetejére.zeynep boÄŸoÃlu

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg juhtúró
  • 30 dkg kukoricadara
  • 1 tk. vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár kapros tejföl a tetejére
  • 1 liter víz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vizet, és amikor forr, szórd bele a sót és a kukoricadarát, és folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre. Egy sütőtál alját vékonyan vajazd ki, majd terítsd el benne a puliszka egyharmadát, szórd meg a túró egyharmadával, majd a puliszkával folytasd a rétegzést, erre jön a túró, puliszka, és ismét túró.
A keveréket 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt süsd készre. 

Szórd meg a sajttal, majd ha ráolvadt, a hideg tejföllel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek