Egy kevés zöldhagyma és pirospaprika is mehet a tetejére.zeynep boÄŸoÃlu
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg juhtúró
- 30 dkg kukoricadara
- 1 tk. vaj
- ízlés szerint só, bors
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 pohár kapros tejföl a tetejére
- 1 liter víz
Elkészítés:
Melegítsd fel a vizet, és amikor forr, szórd bele a sót és a kukoricadarát, és folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre. Egy sütőtál alját vékonyan vajazd ki, majd terítsd el benne a puliszka egyharmadát, szórd meg a túró egyharmadával, majd a puliszkával folytasd a rétegzést, erre jön a túró, puliszka, és ismét túró.
A keveréket 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt süsd készre.
Szórd meg a sajttal, majd ha ráolvadt, a hideg tejföllel a tetején tálald.