Korábban már adtunk tanácsot az ügyben, hogyan érdemes elkészítened a húsvéti sonkát. A főzés két lépésben történik: először érdemes a húst fél napra hideg vízbe áztatni, hogy a só kissé kiázzon belőle, majd tedd fel a sonkát egy újabb adag hideg vízben, épp annyiban, hogy ellepje, és kerüljenek bele már az elején a fűszerek is. Minél kisebb lángon főzöd, annál finomabb lesz. Végül hagyd a saját levében kihűlni.
Ha pedig hatalmas adagot készítettél, segítünk, hogyan használd fel a legfontosabb húsvéti alapanyagot.
Itt van mindjárt a pizza, aminek a tetején remek lehet néhány maradék füstölt sonkafalat. Bolondítsd meg tojással és jó sok sajttal: így lesz belőle félig olasz, kicsit magyar finomság.

Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.
Tovább olvasomHa salátába használod fel a maradék sonkát, kicsit egészségesebb változatban tálalhatod. Tormás joghurtöntettel tökéletes.

Csak egy kevés joghurt kell a torma mellé, és klassz salátaöntetet készíthetsz ehhez a sonkás-medvehagymás salátához. Ha van otthon főtt tojás, az is tökéletesen illik hozzá.
Tovább olvasomA húsvéti sonka a legtöbb krémleves levesbetéteként remek, különösen, ha édeskés zöldségeket választasz mellé alapanyagként, például borsót.
Persze hogy egy gyors pite is készülhet a sonkával. Ezúttal egy fordított változatot készítettünk, melynek a tetejére sült a tésztája.
Kóstoltad már a morzsasütit sósan és zöldségesen? Bizony, ilyen is van, és remekül illik bele egy kis maradék sonka.

Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés