Ezekbe a finomságokba használd fel a húsvéti sonka maradékát

Vajas kalács tetején is szeretjük, de van még azért néhány klassz recept, amikben tökéletes helye lesz a húsvéti sonkának.

Korábban már adtunk tanácsot az ügyben, hogyan érdemes elkészítened a húsvéti sonkát. A főzés két lépésben történik: először érdemes a húst fél napra hideg vízbe áztatni, hogy a só kissé kiázzon belőle, majd tedd fel a sonkát egy újabb adag hideg vízben, épp annyiban, hogy ellepje, és kerüljenek bele már az elején a fűszerek is. Minél kisebb lángon főzöd, annál finomabb lesz. Végül hagyd a saját levében kihűlni.

Ha pedig hatalmas adagot készítettél, segítünk, hogyan használd fel a legfontosabb húsvéti alapanyagot. 

Itt van mindjárt a pizza, aminek a tetején remek lehet néhány maradék füstölt sonkafalat. Bolondítsd meg tojással és jó sok sajttal: így lesz belőle félig olasz, kicsit magyar finomság. 

Ha salátába használod fel a maradék sonkát, kicsit egészségesebb változatban tálalhatod. Tormás joghurtöntettel tökéletes.

A húsvéti sonka a legtöbb krémleves levesbetéteként remek, különösen, ha édeskés zöldségeket választasz mellé alapanyagként, például borsót.

Persze hogy egy gyors pite is készülhet a sonkával. Ezúttal egy fordított változatot készítettünk, melynek a tetejére sült a tésztája.

Kóstoltad már a morzsasütit sósan és zöldségesen? Bizony, ilyen is van, és remekül illik bele egy kis maradék sonka.

  

Oszd meg másokkal is!
Mustra