Ezekbe a finomságokba használd fel a húsvéti sonka maradékát

Vajas kalács tetején is szeretjük, de van még azért néhány klassz recept, amikben tökéletes helye lesz a húsvéti sonkának.

Korábban már adtunk tanácsot az ügyben, hogyan érdemes elkészítened a húsvéti sonkát. A főzés két lépésben történik: először érdemes a húst fél napra hideg vízbe áztatni, hogy a só kissé kiázzon belőle, majd tedd fel a sonkát egy újabb adag hideg vízben, épp annyiban, hogy ellepje, és kerüljenek bele már az elején a fűszerek is. Minél kisebb lángon főzöd, annál finomabb lesz. Végül hagyd a saját levében kihűlni.

Ha pedig hatalmas adagot készítettél, segítünk, hogyan használd fel a legfontosabb húsvéti alapanyagot. 

Itt van mindjárt a pizza, aminek a tetején remek lehet néhány maradék füstölt sonkafalat. Bolondítsd meg tojással és jó sok sajttal: így lesz belőle félig olasz, kicsit magyar finomság. 

Ha salátába használod fel a maradék sonkát, kicsit egészségesebb változatban tálalhatod. Tormás joghurtöntettel tökéletes.

A húsvéti sonka a legtöbb krémleves levesbetéteként remek, különösen, ha édeskés zöldségeket választasz mellé alapanyagként, például borsót.

Persze hogy egy gyors pite is készülhet a sonkával. Ezúttal egy fordított változatot készítettünk, melynek a tetejére sült a tésztája.

Kóstoltad már a morzsasütit sósan és zöldségesen? Bizony, ilyen is van, és remekül illik bele egy kis maradék sonka.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

  

Oszd meg másokkal is!
Mustra