Sokan lenézik, pedig a házi hagymapite igazán finom vacsora

Önmagában, vagy húsok és raguk mellet köretként, mini változatban pedig vendégváróként lesz tökéletes ez a fogás.

Hagymával töltve remek köret válik a pitélből.
Hagymával töltve remek köret válik a pitélből.VeselovaElena

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj kockákra vágva
  • 1 csapott tk.
  • 4 ek. hideg víz
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 db tojás enykén felverve

A töltelékhez

  • 5 fej vöröshagyma felkarikázva
  • 2 ek. vaj
  • 0.5 dl tejszín
  • 3 ek. mascarpone
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint só, rozmaring, frissen tört bors
  • 1 ek. barna cukor
  • 2 nagy ek. olaj
  • 20 dkg mozzarellaszeletek
  • 1 ek. balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit tedd egy robotgépbe, és dolgozd össze, amíg összeáll. 

2. Kissé lelapítva, befóliázva tedd a hűtőbe pihenni fél órára.

3. Oszd a tésztát két részre, az egyiket tedd egy piteformába, és süsd elő vaksütéssel 10 perc alatt 170 fokon. Ha megvagy, tedd rá a sajtszeleteket, és tedd félre. 

4. Közben a hagymákat a forró zsiradékok keverékén süsd 15 percen át, majd ha egy kicsit kihűlt, az összes kimaradt alapanyaggal keverd el, és halmozd a sajtra. Arra mehet a tészta másik fele, amit szurkálj meg egy kicsit, és kend le egy kis tojással is. 

5. Süsd 20 percen át 175 fokon, majd langyosan tálald. 

TIPP: Minden hagymának kicsit más az íze, nyugodtan kísérletezz. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek