Mindegyik halfélével finom lesz.GMVozd
Hozzávalók 2 személyre
A mártogatóshoz
- 0.5 darab lime leve és héja
- 1 mk. füstölt paprika
- ízlés szerint só, bors, csili, fokhagymapor
- 4 nagy ek. majonéz
- 1 ek. barna cukor
- 1 nagy ek. tejföl
A grillezéshez
- 30 deka tengerihal-szelet
- 30 deka tenger gyümölcsei vegyesen
- 3 ek. citromlé
- ízlés szerit só, bors, zöld bors
- 3 ek. olaj
- 1 ek. puha vaj felolvasztva
Elkészítés:
A mártogató hozzávalóit keverd el alaposan, majd tedd a hűtőbe.
A halat és a tengeri herkenytűket fogasd össze az olajjal, citromlével és ízesítőkkel alaposan (akár egy zacskóban), majd faszenes grillen néhány perc alatt süsd puhára. Friss zöldségek, gombasaláta és házi tészta tetején is finom.