Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

Egy kis görög joghurt is elfér a tetején, ha nem vagy vegán.
Egy kis görög joghurt is elfér a tetején, ha nem vagy vegán.Gannamartysheva

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka főtt fehérbab
  • 2 ek. fekete olíva
  • ízlés szerint só, bors, paprika és friss kapor
  • 1 tk. barna cukor
  • 20 deka hámozott, felkockázott paradicsom
  • 2 nagy ek. baradicsompüré
  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát az olajon, majd tedd hozzá az összes alapanyagot és egy kis alaplével vagy vízzel felöntve főzz belőle sűrű ragut legalább 20 perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek