Ropogós, fűszeres, görög csirkesaláta – kiadós és nagyon finom

A görögsalátát is szeretjük, de még jobb, ha a kedvencünkben egy kis extra fehérje is akad. Grillezz mellé joghurtos-citromos csirkét, szórd meg fokhagymás krutonnal, és tökéletesen elég lesz vacsorára.

Gyönyörűen tálalható.
Gyönyörűen tálalható.hiphotos35

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kis pohár joghurt
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, citromhéj
  • 20 dkg koktélparadicsom apróra vágva
  • 1 szál uborka összevágva
  • 1 nagy ek. fekete olíva
  • 1 nagy ek. zöld olíva
  • ízlés szerint lilahagyma vagy snidling
  • 5 dkg feta összemorzsolva
  • 5 ek. jó minőségű olívaolaj
  • 1 tk. citromlé
  • 35 dkg csirkecombfilé
Recept idők

Elkészítés:

1. A húst pihentesd néhány órán át a joghurtban (csirkemellel is készítheted). A só kivételével alaposan fűszerezd is előtte.

2. Ha ezzel megvagy, sütőpapírban tedd a kontaktgrillre közepes fokozaton 6-10 percre.

3. Vágd csíkokra. 

4. A többi hozzávalót egy nagy tálban jól keverd el egymással, majd fűszerezd és a hússal a tetején tálald. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Ezt olvastad már?

Érdekességek