Gombás-csirkemájas falatkák – szuper gyors és egyszerű finomság reggelire vagy vendégvárónak

A gomba és a csirkemáj győztes páros, főleg, ha egy kevés majoránna is akad, hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen. Bebizonyítjuk.

Egyszerűbb formában is készítheted.
Egyszerűbb formában is készítheted.margouillatphotos

Hozzávalók

  • 15 deka erdeigomba-keverék apróra vágva
  • 35 deka csirkemáj apróra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 1 zacskó leveles tészta
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 7 deka reszelt parmezán
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsd össze a forró zsiradékokat és abban süsd meg a befűszerezett májat, hagymát és gombát. Ha néhány perc után megpuhult, tedd félre hűlni a keveréket. 

A leveles tészta két hosszabb széléből vékonyan vágj le 2 csíkot, a többit szaggasd ki karikákra, és a szélekből készíts kis peremet mindegyiknek. (Ha ez neked már túl haladó, vágd hosszúkás téglalapokra, és villával zárd majd le a betöltött hasábokat.)

A tölteléket keverd el a mascarponéval és sajttal, töltsd őket a tésztába, kend meg tojással és 25 perc alatt süsd meg. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek