Egyszerűbb formában is készítheted.margouillatphotos
Hozzávalók
- 15 deka erdeigomba-keverék apróra vágva
- 35 deka csirkemáj apróra vágva
- 1 ek. vaj
- 1 ek. olaj
- ízlés szerint só, bors, majoránna
- 1 darab tojás a kenéshez
- 1 zacskó leveles tészta
- 1 nagy ek. mascarpone
- 7 deka reszelt parmezán
- 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
Elkészítés:
Hevítsd össze a forró zsiradékokat és abban süsd meg a befűszerezett májat, hagymát és gombát. Ha néhány perc után megpuhult, tedd félre hűlni a keveréket.
A leveles tészta két hosszabb széléből vékonyan vágj le 2 csíkot, a többit szaggasd ki karikákra, és a szélekből készíts kis peremet mindegyiknek. (Ha ez neked már túl haladó, vágd hosszúkás téglalapokra, és villával zárd majd le a betöltött hasábokat.)
A tölteléket keverd el a mascarponéval és sajttal, töltsd őket a tésztába, kend meg tojással és 25 perc alatt süsd meg.