Ez a gyors gombaragu egy adag pasztinákkal készült gnocchi mellett lesz a legfinomabb

Nemcsak gnocchi mellett, de melegszendvics és tészta tetején is remek ez a ragu. A jó minőségű sajtoktól és a vajtól lesz igazán klassz aromája, ha pedig variálni szeretnéd, bazsalikom helyett friss tárkonyt, majoránnát vagy petrezselymet is használhatsz.

Tökös és pasztinákos gnocchival is finom.
Tökös és pasztinákos gnocchival is finom.alvarez

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka erdeigomba-keverék
  • 1 tk. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint friss zsálya, só, bors
  • 2 adag főtt gnocchi a tálaláshoz (tökkel vagy pasztinákkal is készítheted)
  • 2 szál pasztinák felkockázva
  • 2 marék friss spenót
  • 10 deka pecorino sajt lereszelve
  • 1 deci alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymát és a pasztinákot. Adj neki 5 percet kis lángon fedő alatt, majd mehet hozzá a gomba (és ha szükséges, egy kevés víz). Ha a pasztinák megpuhult, fűszerezd és add hozzá a zsályát, majd a végén keverd hozzá a spenótot, és szórd meg egy kevés pecorinóval. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek