Ez a gyors gombaragu egy adag pasztinákkal készült gnocchi mellett lesz a legfinomabb

Nemcsak gnocchi mellett, de melegszendvics és tészta tetején is remek ez a ragu. A jó minőségű sajtoktól és a vajtól lesz igazán klassz aromája, ha pedig variálni szeretnéd, bazsalikom helyett friss tárkonyt, majoránnát vagy petrezselymet is használhatsz.

Tökös és pasztinákos gnocchival is finom.
Tökös és pasztinákos gnocchival is finom.alvarez

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka erdeigomba-keverék
  • 1 tk. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint friss zsálya, só, bors
  • 2 adag főtt gnocchi a tálaláshoz (tökkel vagy pasztinákkal is készítheted)
  • 2 szál pasztinák felkockázva
  • 2 marék friss spenót
  • 10 deka pecorino sajt lereszelve
  • 1 deci alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymát és a pasztinákot. Adj neki 5 percet kis lángon fedő alatt, majd mehet hozzá a gomba (és ha szükséges, egy kevés víz). Ha a pasztinák megpuhult, fűszerezd és add hozzá a zsályát, majd a végén keverd hozzá a spenótot, és szórd meg egy kevés pecorinóval. 

kapcsolódó Na most akkor meg kell mosni a gombát, vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát, vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

július26., 12:52

Gnocchi kéksajttal és gombával – vega különlegesség, amit friss zellerrel dobtunk fel

Ha te magad készítesz hozzá sütőtökös vagy édesburgonyás gnocchit, akkor lesz a legfrissebb és legfinomabb. Ha most nincs ennyi időd az ebédre, vásárolj előre elkészített változatot – a kéksajt remekül feldobja majd.

július14., 12:52

Póréhagymaleves gnocchival vagy anélkül – hedonisták és diétázók is szeretni fogják

Finomat esznek majd azok is, akik valami nagyon tartalmasra vágynak, és az év eleji diétát még mindig tartó, hősies életmódváltók is.

2020. január31., 09:20

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

október10., 09:20

Sült paprikás-diós hummusz a hirtelen jött vendégségekhez

A hagyományos hummusz is remek, de ez az őszi változat mindent visz. A sült paprikától gyönyörű színe lesz, a ropogós diódaraboktól pedig sokkal izgalmasabb textúrája.

október9., 11:20

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

október14., 11:24

Mustra