Majoránna is mehet bele.Arundhati Sathe
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg csiperkegomba összevágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 darab hámozott paradicsom
- 1 darab tv-paprika
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, kömény, (füstölt) paprikapor, csili
- 10 dkg bacon felkockázva
- 3 ek. olaj
- 3 ek. tejföl
- 1 ek. liszt
Elkészítés:
A bacont dobd egy lábasba az olajjal, közben vágd apróra a zöldségeket. Öt perc után azokat is add hozzá, majd ha megpirultak, a gomba is mehet bele. Adj neki 5 percet, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és alaposan fűszerezd. Öt-tíz perc puhulás után keverd hozzá a liszttel elkevert tejfölt, és keverd kis lángon addig, amíg besűrűsödik.
Baconnel és anélkül is finom, maximum előző változatban nem vegetáriánus. Galuskával, gnoccival, tésztával is remek, főleg, ha egy nagy kanál hideg tejföl is kerül a tetejére.