Gombapörkölt baconnel, a legegyszerűbben – friss, kovászos kenyérrel tunkold ki!

Ha húsmentes napot tartanál, vagy épp egy nagy adag gombához jutottál hozzá akciósan, dobd össze ezt a gyors zöldségpörköltet, nem fogod megbánni.

Majoránna is mehet bele.
Majoránna is mehet bele.Arundhati Sathe

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg csiperkegomba összevágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 darab hámozott paradicsom
  • 1 darab tv-paprika
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, kömény, (füstölt) paprikapor, csili
  • 10 dkg bacon felkockázva
  • 3 ek. olaj
  • 3 ek. tejföl
  • 1 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

A bacont dobd egy lábasba az olajjal, közben vágd apróra a zöldségeket. Öt perc után azokat is add hozzá, majd ha megpirultak, a gomba is mehet bele. Adj neki 5 percet, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és alaposan fűszerezd. Öt-tíz perc puhulás után keverd hozzá a liszttel elkevert tejfölt, és keverd kis lángon addig, amíg besűrűsödik.  

Baconnel és anélkül is finom, maximum előző változatban nem vegetáriánus. Galuskával, gnoccival, tésztával is remek, főleg, ha egy nagy kanál hideg tejföl is kerül a tetejére.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek