A tökszezonban minden szomorú, használaton kívüli gofrisütő életre kelhet ezzel a különleges gofrival, ami isteni mézeskalács-aromával tölti be a konyhát. Nem is kell hozzá más, csak egy kevés jó minőségű étcsokoládé-forgács és egy nagyon kicsit édesített, házi tejszínhab.
Hozzávalók 4 személyre
- 25 deka liszt
- 15 deka porcukor
- 4 tojás
- 1 deci tej
- 0.5 csomag sütőpor
- ízlés szerint őrölt gyömbér
- ízlés szerint vaníliakivonat
- 1 csésze főtt sütőtök pürésítve
- ízlés szerint só
- a tetejére felvert habtejszín
- 1 mokkáskanál fahéj
- 10 deka vaj
Elkészítés:
Olvaszd meg egy kicsit a vajat, majd keverd össze egy nagy tálban a száraz hozzávalókat, egy másikban pedig mindent, ami folyékony.
Ha a két adagot összedolgoztad, már sütheted is a gofrikat.
Ha szükséges, langyos sütőben tudod őket melegen tartani. Ha nagyon ropogósan szereted, tej helyett szódát használj, és kisebb fokozaton, tovább süsd a gofrit.