Amiért érdemes a szekrény mélyéről elővarázsolni a gofrisütőt: gofri tökkel és gyömbérrel

Tényleg nagyon remélem, hogy én vagyok az egyetlen, akinél a millió online vélemény alapján kiválasztott, ám csak néha használt gofrisütő a konyha sarkában kezdet lassú agóniába. Ha mégsem, akkor ez a recept segít majd mindannyiunknak.

A tökszezonban minden szomorú, használaton kívüli gofrisütő életre kelhet ezzel a különleges gofrival, ami isteni mézeskalács-aromával tölti be a konyhát. Nem is kell hozzá más, csak egy kevés jó minőségű étcsokoládé-forgács és egy nagyon kicsit édesített, házi tejszínhab.

Csak egy kis tejszínhab kell hozzá
Csak egy kis tejszínhab kell hozzáwmaster890

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 deka liszt
  • 15 deka porcukor
  • 4 tojás
  • 1 deci tej
  • 0.5 csomag sütőpor
  • ízlés szerint őrölt gyömbér
  • ízlés szerint vaníliakivonat
  • 1 csésze főtt sütőtök pürésítve
  • ízlés szerint
  • a tetejére felvert habtejszín
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 10 deka vaj
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd meg egy kicsit a vajat, majd keverd össze egy nagy tálban a száraz hozzávalókat, egy másikban pedig mindent, ami folyékony.

Ha a két adagot összedolgoztad, már sütheted is a gofrikat.

Ha szükséges, langyos sütőben tudod őket melegen tartani. Ha nagyon ropogósan szereted, tej helyett szódát használj, és kisebb fokozaton, tovább süsd a gofrit.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek