Egy isteni recept, amivel a diétádat sem teszed tönkre: mézes-csilis garnéla

Hidegen salátában is finom, melegen párolt zöldségek mellett szolgáld fel, ha pedig gazdaságosabb változatban készítenéd, vágj csíkokra bármilyen halfilét, és azt fűszerezd be!

Párolt fehérrépával és édesburgonyával is finom.
Párolt fehérrépával és édesburgonyával is finom.Anna_Shepulova

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg tisztított garnélafarok
  • 1 ek. puha vaj
  • 2 ek. olaj
  • 1 nagy ek. méz
  • 1 késhegynyi csili
  • 1 nagyobb mk. pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mk. lime leve
  • 2 ek. szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

1. A garnélát melegítsd fel szobahőmérsékletűre, és törölgesd meg egy kicsit. 

2. Forrósítsd össze a zsiradékokat, és abban süsd készre 5 perc alatt a garnélát.

3. Ha elkészült, add hozzá az összes kimaradt ízesítőt, azokkal is melegítsd össze, és már tálalhatod is!

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek