Gado-gado saláta – remek tipp a húsvétról maradt főtt tojás felhasználására

Ez a különleges nevű saláta tökéletes akkor, ha húsvétról marad egy nagy adag főtt tojás, amit már nem szeretnél szendvicsek tetején vagy tojássalátába felhasználni.

Az újhagyma zöldje is jól illik a keverékbe.
Az újhagyma zöldje is jól illik a keverékbe.Angelika Heine

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka füstölt tofu felkockázva
  • 0.5 fej kelkáposzta összevágva
  • ízlés szerint só, bors, majoránna, fokhagymapor
  • 2 ek. olaj
  • 1 marék mungóbabcsíra
  • 1 darab uborka felkockázva
  • 2 ek. ropogós hagymakocka
  • 4 darab főtt tojás cikkekre vágva

Az öntethet

  • 1 ek. mogyoróvaj
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. halszósz
  • 1 nagy ek. barna cukor
  • 1 deci zsíros kókusztej kissé felmelegítve
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, csili
  • 1 kisebb darab lime leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd be, majd az olajon pirítsd össze a tofut és a káposztát, majd forgasd össze a többi alapanyaggal. Az öntet hozzávalóit alaposan rázd össze, majd két kisebb tálba kitöltve kínáld a saláta mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek