Klasszikus új ruhában: pimpeld a franciasalátát sült pulykával, friss zellerrel és ementálival

Ha szereted a franciasalátát és szívesen összedobnál belőle valamit, ami már vacsorára is teljes értékű fogás, keverd el sült pulykacsíkokkal, sajttal, friss zellerrel és almával.

Tárkonnyal is érdemes kipróbálnod.
Tárkonnyal is érdemes kipróbálnod.gkrphoto

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 15 deka pulykamell
  • 2 ek. olaj
  • 0.5 darab zeller
  • 10 deka ementáli felkockázva
  • 1 darab zöld alma felkockázva
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 nagyobb darab burgonya
  • 10 deka zöldborsó

Az öntethez

  • 2 deci tejföl
  • 1 ek. porcukor
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 1 tk. mustár
  • 3 ek. majonéz
  • 0.5 darab citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra a zöldségeket és párold meg mindegyiket. Közben a húst olajozd be, sózd, borsozd és tedd a kontaktgrillbe, ha kihűlt, csíkozd fel, majd keverd össze alaposan a hozzávalókat. Az öntet alapanyagait keverd el egy tálban és forgasd össze a salátával, majd adj neki fél órát a hűtőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek