Ünnepi hangulatban: fűszeres mexikói forró csokoládé

Bár nehezen hihető, de van a forró csokinál is finomabb, méghozzá ez a krémes, fűszeres változat, amibe nálunk mindig kerül egy csipet só és ugyanennyi csilipor is.

Felnőtt változatban alkohol is kerül bele.
Felnőtt változatban alkohol is kerül bele.carlosrojas20

Hozzávalók 2 személyre

  • 3.5 dl zsíros tej
  • 0.5 dl karamellszirup
  • 1 csipet
  • 1 csipet csilipor
  • 0.5 mk. vaníliakivonat
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 csipet fahéj
Recept idők

Elkészítés:

1. Törd össze a csokoládét apró darabokra.

2. Kis lángon melegítsd össze az összes szükséges alapanyagot, folyamatos kevergetés mellett.

3. Ha a csoki felolvadt, már tálalhatod is. Két kisebb, vagy egy hedonista adag lesz belőle. 

TIPP: Felnőtt változatban whiskyvel szokás megbolondítani az italt, 0,3 decit önts bele. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Ezt olvastad már?
Érdekességek