Sajtos-brokkolis tészta jó sok sajttal és házi, fokhagymás morzsával

Ha imádod a sajtos tésztát, és szeretnéd egy kicsit egészségesebb változatban kipróbálni, készítsd egy nagy adag párolt brokkolival vagy karfiollal. A fokhagymás házi morzsát ki ne hagyd a tetejéről!

Jó pirosra süsd a tetejét.
Jó pirosra süsd a tetejét.EzumeImages

Hozzávalók 2 személyre

A tésztához

  • 20 dkg brokkoli rózsáira szedve
  • 30 dkg szarvacska- vagy miniszarvacska tészta
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg reszelt Cheddar vagy ementáli
  • 1 tk. barna cukor

A tetejére

  • 1 darab zsemle
  • 1 nagy ek. fokhagymakrém
  • 10 dkg parmezán
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 ek. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a brokkolit egy párolóba, és hagyd benne 10 percen át, majd sózd meg ízlés szerint. 

A zsemlét süsd 15 percen át, majd ha már ropogós, tedd az aprítógépbe a morzsa többi hozzvalójával együt, és törd apróra.

A tésztát dobd lobogó, sós vízbe, majd 10 perc után szűrd le és ízesítsd, és keverd el a tejszínnel és sajttal. Keverd hozzá a brokkolit.

Kanalazd egy jénaiba, majd szórd rá a morzsát. 

Süsd negyedórán át a forró sütőben, amíg a morzsa rápirul. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek