Jó pirosra süsd a tetejét.EzumeImages
Hozzávalók 2 személyre
A tésztához
- 20 dkg brokkoli rózsáira szedve
- 30 dkg szarvacska- vagy miniszarvacska tészta
- ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
- 2 dl tejszín
- 20 dkg reszelt Cheddar vagy ementáli
- 1 tk. barna cukor
A tetejére
- 1 darab zsemle
- 1 nagy ek. fokhagymakrém
- 10 dkg parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 1 ek. puha vaj
Elkészítés:
Tedd a brokkolit egy párolóba, és hagyd benne 10 percen át, majd sózd meg ízlés szerint.
A zsemlét süsd 15 percen át, majd ha már ropogós, tedd az aprítógépbe a morzsa többi hozzvalójával együt, és törd apróra.
A tésztát dobd lobogó, sós vízbe, majd 10 perc után szűrd le és ízesítsd, és keverd el a tejszínnel és sajttal. Keverd hozzá a brokkolit.
Kanalazd egy jénaiba, majd szórd rá a morzsát.
Süsd negyedórán át a forró sütőben, amíg a morzsa rápirul.