Fehércsokis sütik vajas pattogatott kukoricával

Ha egy kis izgalmakat vinnél ezekbe a klasszikus, puha vajas kekszekbe, dobja  tésztába két marék pattogatott kukoricát, így lesz benne egy extraizgalmas, ropogós hozzávaló. Míg a fehér csokisnak a kukorica, az étcsokisnak a tejkaramell-kockák és a sósperec-darabkák állnak a legjobban.

Étcsokiba mártva még izgalmasabb.
Étcsokiba mártva még izgalmasabb.Ilona Shorokhova

Hozzávalók

  • 7 deka puha vaj
  • 1 nagy bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 darab tojás
  • 1 mk. sütőpor
  • 2 marék pattogatott kukorica (elkészítve)
  • 5 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 2 nagy ek. tejföl
  • 10 deka fehér csoki felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze alaposan a hozzávalókat, mindent a csoki és a kukorica kivételével. Nálunk egy aprítógépben keveredik krémesre, aztán kerül bele a két extra hozzávaló. Ha ezzel megvagy, egy fagyikanállal adagold sütőpapírra az adagokat és 10-15 percen át süsd az előmelegített, forró sütőben. Hidegen tálald, például egy nagy adag kurkuma latte mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek