Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

Muffinként ugyanazok az ízek sokkal gyorsabban elkészülnek.
Muffinként ugyanazok az ízek sokkal gyorsabban elkészülnek.dlerick

Hozzávalók

  • 1 nagy bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 7 deka vaj felolvasztva
  • 1 mk.
  • 1 csapott ek. fahéj
  • 2 kisebb darab tojás
  • 1 csapott ek. sütőpor
  • 7 ek. barna cukor
  • 2 ek. tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze alaposan egymással a száraz hozzávalókat, majd a folyékonyakat is keverd el alaposan. Forgasd össze a két tál tartalmát, majd kanalazd muffinformákban elhelyezett muffinpapírokba. 

Süsd 25-35 percen át a 170 fokos sütőben, tűpróbáig. Ha kihűlt, akkor kend meg a tetejét a porcukorral, citrommal és fahéjjal elkevert sajtkrémmel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek