Érkezik az eper szezonja, várjuk egy pohárka epres mojitóval!

Ahogy a hőmérséklet melegszik, egyre jobban esik egy-egy hideg koktél. Ez az epres nagyon finom, és akár desszert helyett is bevetheted egy-egy tavaszi grillezés után.

Eperszörppel még jobban itatja magát.
Eperszörppel még jobban itatja magát.Ashutosh Jha / 500px

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8 kisebb darab eper
  • 2 darab lime felkockázva
  • ízlés szerint cukorszirup vagy kristálycukor
  • 1 kisebb csokor mentalevél
  • 1 deci fehér rum
  • 6 deci szénsavas víz
Recept idők

Elkészítés:

Két nagy adaghoz egyszerűen keverd el a hozzávalókat, és adj hozzá egy kevés jeget. Ha egy kicsit összetöröd az eperet és a lime-ot, még aromásabb lesz. Ha van otthon eperszörp, a cukorszirupot azzal is helyettesítheted. 

kapcsolódó Szezonja van: 10 tuti spárgás recept
Szezonja van: 10 tuti spárgás recept

Bizonytalan, mire jó a spárga? Vagy nagyon is szereti, de jól jönne pár inspiráló recept? Tíz tippünk közül mindenki megtalálja az igazit.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az édes eper és a sós feta remek páros, már mutatjuk is, milyen könnyen lesz belőlük isteni gás!

Minden édeskés gyümölcs nagyon finom egy-egy sós falat társaságában, erre bizonyíték ez a klassz fogás, amiben a fetát és az epret párosítottuk egy remek reggeli összedobásához. Ha épp vendégek jönnek, előételként is felszolgálhatod.

április22., 10:52

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Eper-vanília guba mandulásan – a tökéletes brunch desszertje

Meleg, egyszerűen összedobható és nem mindennapi, ezért alkalmas egy jó kis villásreggeli egyik fogásaként. Cukormentes változatban is készülhet, ráadásul húsmentes – haladó gourmék hidegen, egy kis natúr sajtkrémmel is próbálják ki.

2020. szeptember4., 06:04

Tejszínes csirkemell nektarinnal – házi gyúrt tészta mellett igazán finom

Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.

augusztus3., 10:24

Az epermisu neve kissé gagyi, az íze viszont felejthetetlen

Ha egy újfajta, hidegen készülő, egyszerű édességet próbálnál ki, akkor ez az epres tiramisu legyen a tavaszi választásod. Ha a krémjébe egy kis bodzaszörpöt vagy -dzsemet keversz, még érdekesebb lesz a végeredmény.

2020. május15., 06:04

Mustra