Salátákban is működik az eper, nálunk aromás rukkolával és mézes-rózsaborsos öntettel került a tányérra

Az eper nagyon jól működhet akár levesben, akár salátákban – utóbbira hoztunk egy példát. A mézzel és a rózsaborssal édeskés ízeket is kevertünk bele, de attól még nagyon finom minden fehér hús, akár egy egyszerű, grillezett csirkemell mellett is.

Csirkével és mozzarella sajttal is készítheted.
Csirkével és mozzarella sajttal is készítheted.NightAndDayImages

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 1 ek. (levendulás) méz
  • ízlés szerint só, rózsabors és rozmaring
  • 6 ek. olívaolaj
  • néhány csepp citromlé
  • 20 deka eper
  • 1 szál uborka
  • 1 nagyobb darab avokádó
  • 2 marék rukkola
  • 1 szelet grillezett csirkemell (mozzarellával is helyettesítheted)
  • 1 marék szeletelt mandula kissé megpirítva
Recept idők

Elkészítés:

Az alapanyagokat kockázd fel, forgasd össze, majd jól rázd össze az öntet hozzávalóit. Locsold meg a salátát az öntettel, majd szórd meg mandulaszeletekkel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek