Hamarosan bárki felveheti Diana legendás ruhadarabját

GettyImages-74218300

Ősszel elárverezik Diana ruhatárának egyik leghíresebb ruhadarabját, amiről a tervezői már azt hitték, hogy elveszett. Az öltözék, amit a hercegné férje egyik pólómeccsén viselt 1981-ben, csodával határos módon nemrég előkerült, és egy aukción bárki megvásárolhatja.

Diana hercegnő legendás gyapjúpulóverének tervezői úgy gondolták, évtizedekkel ezelőtt véletlenül odaadhatták valakinek a brit Warm & Wonderful által tervezett piros ruhadarabot, amely élénk színével és merész állatmintájával szintén jelentős szerepet játszott abban, hogy Diana hercegnő divatikonná váljon.

Azt hitték, hogy elveszett

A Warm & Wonderful alapítói elmondták: megkönnyebbültek, amikor idén tavasszal megtalálták a legendás gyapjúpulóvert, és kiderült, hogy nem lett a molyok áldozata.

A Diana által 1981-ben viselt ruhadarab megsérült, ezért újat kért helyette
A Diana által 1981-ben viselt ruhadarab megsérült, ezért újat kért helyetteTim Graham / Getty Images Hungary

Sally Muir és Joanna Osborne, a ruha tervezői és egyben a brit divatmárka alapítói hozzátették: azt hitték, a pulcsit azért nem találják, mert valószínűleg egy megrendelés részeként már kiküldték, hiszen akkoriban a megnövekedett eladások miatt mindig gondjaik voltak a rendelések teljesítésével. Miután nem hitték, hogy a kötött holmi még megvan, ezért nem is keresték.

A gyapjúpulcsi legendája

A tervezők azt is elárulták, hogy az eredeti piros ruhadarab, ami most kalapács alá kerül, megsérült, ezért Diana hercegné hetekkel azután, hogy egy 1981-es pólómeccsen először viselte, visszaküldte a divatháznak. 

III. Károly király – akkoriban még herceg – egykori felesége javítást vagy cserét kért, ezért a két tervező készített neki egy új pulóvert, amit egy másik pólómeccsen viselt 1983-ban. 

Az eredeti pedig a tervezőknél maradt, amiről egészen eddig azt gondolták, hogy eltűnt.

Ám miközben Muir és Osborne egy padláson varrásmintát kerestek, felfedezték, hogy a pulóver egy pamut ágytakaró mellé van betéve egy dobozba. Mindketten meglepődtek, és nem akartak hinni a szemüknek.

Mint mondták, nagyon megkönnyebbültek, hogy nem tizedelték meg a molyok a gyapjúpulóvert, aminek csak a mandzsettája sérült meg annak idején.

Bár Diana pulcsija a szívükhöz nőtt, a tervezők úgy érzik, ideje elengedniük, már csak azért is, hogy biztonságban tudhassák. Ők már nem akarnak felelősséget vállalni érte. A licit az egykori walesi hercegné halálának évfordulóján, augusztus 31-én nyílik meg, és szeptember 14-ig tart. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra