Hamarosan bárki felveheti Diana legendás ruhadarabját

GettyImages-74218300
Olvasási idő kb. 3 perc

Ősszel elárverezik Diana ruhatárának egyik leghíresebb ruhadarabját, amiről a tervezői már azt hitték, hogy elveszett. Az öltözék, amit a hercegné férje egyik pólómeccsén viselt 1981-ben, csodával határos módon nemrég előkerült, és egy aukción bárki megvásárolhatja.

Diana hercegnő legendás gyapjúpulóverének tervezői úgy gondolták, évtizedekkel ezelőtt véletlenül odaadhatták valakinek a brit Warm & Wonderful által tervezett piros ruhadarabot, amely élénk színével és merész állatmintájával szintén jelentős szerepet játszott abban, hogy Diana hercegnő divatikonná váljon.

Azt hitték, hogy elveszett

A Warm & Wonderful alapítói elmondták: megkönnyebbültek, amikor idén tavasszal megtalálták a legendás gyapjúpulóvert, és kiderült, hogy nem lett a molyok áldozata.

A Diana által 1981-ben viselt ruhadarab megsérült, ezért újat kért helyette
A Diana által 1981-ben viselt ruhadarab megsérült, ezért újat kért helyetteTim Graham / Getty Images Hungary

Sally Muir és Joanna Osborne, a ruha tervezői és egyben a brit divatmárka alapítói hozzátették: azt hitték, a pulcsit azért nem találják, mert valószínűleg egy megrendelés részeként már kiküldték, hiszen akkoriban a megnövekedett eladások miatt mindig gondjaik voltak a rendelések teljesítésével. Miután nem hitték, hogy a kötött holmi még megvan, ezért nem is keresték.

A gyapjúpulcsi legendája

A tervezők azt is elárulták, hogy az eredeti piros ruhadarab, ami most kalapács alá kerül, megsérült, ezért Diana hercegné hetekkel azután, hogy egy 1981-es pólómeccsen először viselte, visszaküldte a divatháznak. 

III. Károly király – akkoriban még herceg – egykori felesége javítást vagy cserét kért, ezért a két tervező készített neki egy új pulóvert, amit egy másik pólómeccsen viselt 1983-ban. 

Az eredeti pedig a tervezőknél maradt, amiről egészen eddig azt gondolták, hogy eltűnt.

Ám miközben Muir és Osborne egy padláson varrásmintát kerestek, felfedezték, hogy a pulóver egy pamut ágytakaró mellé van betéve egy dobozba. Mindketten meglepődtek, és nem akartak hinni a szemüknek.

Mint mondták, nagyon megkönnyebbültek, hogy nem tizedelték meg a molyok a gyapjúpulóvert, aminek csak a mandzsettája sérült meg annak idején.

Bár Diana pulcsija a szívükhöz nőtt, a tervezők úgy érzik, ideje elengedniük, már csak azért is, hogy biztonságban tudhassák. Ők már nem akarnak felelősséget vállalni érte. A licit az egykori walesi hercegné halálának évfordulóján, augusztus 31-én nyílik meg, és szeptember 14-ig tart. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek