Ezért ne ülj rövidnadrágban repülőre: veszélyben lehetsz

GettyImages-1419044796

Aki gyakran utazik repülővel, tudja, nem elég csupán stílusosan felöltözni. Ugyanilyen fontos, hogy kényelmes legyen a ruházatunk. Különösen fontos ez akkor, amikor hosszú órákat kell töltenünk a levegőben. Egy légiutas-kísérő szerint jobb, ha soha nem viselünk rövidnadrágot a repülőn, mert szerintük ez igen sok kockázatot rejt.

Egyetlen légitársaság sem írja elő, hogy a járataikon mit célszerű viselni, vagy milyen öltözéket várnak el az utasaiktól. Kötelező dress code híján is javasolt megfogadni a bennfentes légiutas-kísérők tanácsát.

Rövidnadrágban jobban megtapadnak a kórokozók

Tommy Cimato légiutas-kísérő egy TikTok-videóban osztotta meg követőivel, hogy miért ne viseljenek rövidnadrágot a repülőgépeken. A 450 ezer követővel rendelkező férfinak nyomós oka van arra, miért ne hagyjuk szabadon a combunkat, vagy akár csak a lábszárunkat repülés közben.

@tommycimato

A videóban, melyet június elejéig csaknem ötmillióan néztek meg, Tommy arra figyelmeztet, hogy a rövidnadrág viselése egészségügyi kockázatot jelenthet anélkül, hogy azt utazás közben észrevennénk.

A férfi azzal magyarázza javaslatát, hogy soha nem tudhatjuk, hogy a gépet, amire felszállunk, milyen alaposan takarították és fertőtlenítették ki.

Ezért, ha hosszú szárú nadrágot viselünk, nagyobb az esély arra, hogy kevesebb kórokozó tapad közvetlenül a bőrünkre.

A higiénia érdekében erre is érdemes figyelni

Tommy a rövidnadrág mellőzésén túl egyéb hasznos információval is ellátta követőit. Így például azt javasolta, hogy a WC-ben soha ne nyomjuk meg az öblítésre szolgáló gombot vagy a kart puszta kézzel, mert meglehet, hogy a kelleténél több kórokozót gyűjtünk be. Sokkal helyesebben tesszük, ha a dolgunk végeztével a toalett lehúzásához szalvétát vagy zsebkendőt fogunk a kezünkbe.

Higiéniai okokból jobb, ha nemcsak a repülőn, hanem egyéb más nyilvános illemhelyen sem puszta kézzel nyomjuk meg az öblítőgombot
Higiéniai okokból jobb, ha nemcsak a repülőn, hanem egyéb más nyilvános illemhelyen sem puszta kézzel nyomjuk meg az öblítőgombotThana Prasongsin / Getty Images Hungary

Bármire szükségünk van, jelezzük azt

A kellemes utazás érdekében nagyon fontos, hogy ne felejtsünk el vizet inni, hogy hidratáltak maradjunk – javasolja a légiutas-kísérő, aki szerint legalább fél liter folyadékot el kellene fogyasztanunk minden repülés alkalmával.

A légi személyzetnek az is a feladata, hogy ellásson bennünket étellel és itallal
A légi személyzetnek az is a feladata, hogy ellásson bennünket étellel és itallalAnchiy / Getty Images Hungary

A jótanácsok között szerepel az is, hogy ha lehet, akkor ne aludjunk el, és ne dőljünk az ablaknak utazás közben, hiszen nem tudhatjuk, hogy hányan dörzsölték már addig a kezüket vagy más testrészüket az ablakhoz. A légiutas-kísérőként dolgozó férfi hozzátette: bár leszállást követően kitakarítják a repülőgépet, és a légi személyzet is mindent megtesz annak érdekében, hogy menet közben is tisztán tartsák a járatot, mégsem árt az óvatosság, különösen akkor, ha valamilyen oknál fogva mégis elmaradt volna a takarítás a földet érést követően.

A hasznos tudnivalók közül Tommy kiemelte: ne érezzük magunkat frusztrálva, és soha ne féljünk tudatni egy légiutas-kísérővel, ha rosszul érezzük magunkat. A légi személyzet ugyanis azért van ott velünk, hogy segítsen, ha ételre, vízre vagy hányózacskóra van szükségünk.
A hozzászólásokból kiderül, követői közül sokan hálásak Tommynak a jótanácsokért.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra