Ezért ne ülj rövidnadrágban repülőre: veszélyben lehetsz

GettyImages-1419044796

Aki gyakran utazik repülővel, tudja, nem elég csupán stílusosan felöltözni. Ugyanilyen fontos, hogy kényelmes legyen a ruházatunk. Különösen fontos ez akkor, amikor hosszú órákat kell töltenünk a levegőben. Egy légiutas-kísérő szerint jobb, ha soha nem viselünk rövidnadrágot a repülőn, mert szerintük ez igen sok kockázatot rejt.

Egyetlen légitársaság sem írja elő, hogy a járataikon mit célszerű viselni, vagy milyen öltözéket várnak el az utasaiktól. Kötelező dress code híján is javasolt megfogadni a bennfentes légiutas-kísérők tanácsát.

Rövidnadrágban jobban megtapadnak a kórokozók

Tommy Cimato légiutas-kísérő egy TikTok-videóban osztotta meg követőivel, hogy miért ne viseljenek rövidnadrágot a repülőgépeken. A 450 ezer követővel rendelkező férfinak nyomós oka van arra, miért ne hagyjuk szabadon a combunkat, vagy akár csak a lábszárunkat repülés közben.

@tommycimato

A videóban, melyet június elejéig csaknem ötmillióan néztek meg, Tommy arra figyelmeztet, hogy a rövidnadrág viselése egészségügyi kockázatot jelenthet anélkül, hogy azt utazás közben észrevennénk.

A férfi azzal magyarázza javaslatát, hogy soha nem tudhatjuk, hogy a gépet, amire felszállunk, milyen alaposan takarították és fertőtlenítették ki.

Ezért, ha hosszú szárú nadrágot viselünk, nagyobb az esély arra, hogy kevesebb kórokozó tapad közvetlenül a bőrünkre.

A higiénia érdekében erre is érdemes figyelni

Tommy a rövidnadrág mellőzésén túl egyéb hasznos információval is ellátta követőit. Így például azt javasolta, hogy a WC-ben soha ne nyomjuk meg az öblítésre szolgáló gombot vagy a kart puszta kézzel, mert meglehet, hogy a kelleténél több kórokozót gyűjtünk be. Sokkal helyesebben tesszük, ha a dolgunk végeztével a toalett lehúzásához szalvétát vagy zsebkendőt fogunk a kezünkbe.

Higiéniai okokból jobb, ha nemcsak a repülőn, hanem egyéb más nyilvános illemhelyen sem puszta kézzel nyomjuk meg az öblítőgombot
Higiéniai okokból jobb, ha nemcsak a repülőn, hanem egyéb más nyilvános illemhelyen sem puszta kézzel nyomjuk meg az öblítőgombotThana Prasongsin / Getty Images Hungary

Bármire szükségünk van, jelezzük azt

A kellemes utazás érdekében nagyon fontos, hogy ne felejtsünk el vizet inni, hogy hidratáltak maradjunk – javasolja a légiutas-kísérő, aki szerint legalább fél liter folyadékot el kellene fogyasztanunk minden repülés alkalmával.

A légi személyzetnek az is a feladata, hogy ellásson bennünket étellel és itallal
A légi személyzetnek az is a feladata, hogy ellásson bennünket étellel és itallalAnchiy / Getty Images Hungary

A jótanácsok között szerepel az is, hogy ha lehet, akkor ne aludjunk el, és ne dőljünk az ablaknak utazás közben, hiszen nem tudhatjuk, hogy hányan dörzsölték már addig a kezüket vagy más testrészüket az ablakhoz. A légiutas-kísérőként dolgozó férfi hozzátette: bár leszállást követően kitakarítják a repülőgépet, és a légi személyzet is mindent megtesz annak érdekében, hogy menet közben is tisztán tartsák a járatot, mégsem árt az óvatosság, különösen akkor, ha valamilyen oknál fogva mégis elmaradt volna a takarítás a földet érést követően.

A hasznos tudnivalók közül Tommy kiemelte: ne érezzük magunkat frusztrálva, és soha ne féljünk tudatni egy légiutas-kísérővel, ha rosszul érezzük magunkat. A légi személyzet ugyanis azért van ott velünk, hogy segítsen, ha ételre, vízre vagy hányózacskóra van szükségünk.
A hozzászólásokból kiderül, követői közül sokan hálásak Tommynak a jótanácsokért.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra