Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagyobb darab mangó felkockázva
- 20 dkg natúr sajtkrém
- 1 késhegynyi sáfrány
- 2 ek. vaj felolvasztva
- 3 ek. porcukor
- 3 ek. mangószirup
- 30 dkg (mézes) keksz ledarálva
- 0.5 mk. só
Elkészítés:
1. A kekszet a vaj felével keverd el, és oszd nagyjából 4 részre. A fele mehet 2 desszertespohár aljába.
2. A sajtkrémet a porcukorral és a sóval keverd el – ez legyen a következő réteg.
3. A többi hozzávalót egy serpenyőben forrald össze alaposan, ez lesz majd a harmadik réteged.
4. Rétegezd tetszőlegesen a hozzávalókat, majd pihentesd néhány órán át a hűtőben a desszertet. Ha igazi hedonista vagy, tejszínhabbal a tetején tálald!
TIPP: Látványos pohárba is teheted, de ha nincs kéznél egyforma pohárkészlet, az sem baj! Engedd szabadjára a fantáziádat, és akár a kis befőttesüvegeket is befoghatod. A poharat masnival vagy mással is díszítheted az ünnepekre.