Látványos és egzotikus pohárkrém, nem csak ünnepekre

Ha nem szeretnél a konyhába szobrozni az ünnepi időszakban, ezt a különleges, fűszeres desszertet dobd össze.

Ha igazi hedonista vagy, tejszínhabbal a tetején tálald!
Ha igazi hedonista vagy, tejszínhabbal a tetején tálald!Andy Kirby

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagyobb darab mangó felkockázva
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 1 késhegynyi sáfrány
  • 2 ek. vaj felolvasztva
  • 3 ek. porcukor
  • 3 ek. mangószirup
  • 30 dkg (mézes) keksz ledarálva
  • 0.5 mk.
Recept idők

Elkészítés:

1. A kekszet a vaj felével keverd el, és oszd nagyjából 4 részre. A fele mehet 2 desszertespohár aljába. 

2. A sajtkrémet a porcukorral és a sóval keverd el – ez legyen a következő réteg. 

3. A többi hozzávalót egy serpenyőben forrald össze alaposan, ez lesz majd a harmadik réteged. 

4. Rétegezd tetszőlegesen a hozzávalókat, majd pihentesd néhány órán át a hűtőben a desszertet. Ha igazi hedonista vagy, tejszínhabbal a tetején tálald!

TIPP: Látványos pohárba is teheted, de ha nincs kéznél egyforma pohárkészlet, az sem baj! Engedd szabadjára a fantáziádat, és akár a kis befőttesüvegeket is befoghatod. A poharat masnival vagy mással is díszítheted az ünnepekre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek