Hozzávalók 2 személyre
- 2 kisebb-közepes darab cukkini
- 40 dkg darált hús
- 1 tk. vaj
- 2 ek. olaj
- 1 kisebb darab vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek. sűrű paradicsompüré
- 0.5 dl tejszín
- 1 tk. barna cukor
- ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
- 50 g reszelt parmezán
Elkészítés:
1. A cukkiniket vágd el hosszában, és egy kanállal vájd ki a közepét mindegyiknek.
2. A kimaradt részeket vágd apróra és keverd el a hússal.
3.A hagymát pirítsd 5 percen át a forró zsiradékok keverékén, majd add hozzá az összes szükséges alapanyagot, és süsd 8-10 percen át.
4. Amíg sül, 7 percet adj a kikapart cukkiniknek is a sütőben.
5. Ezek után kanalazd a húsos ragut a zöldségekbe, és 7-8 perc alatt süsd össze a 180 fokos sütőben.
TIPP: A Veganuár szellemében kipróbálhatod ezt a fogást húst nélkül is, kaliforniai paprikával, csicseriborsóval, rizzsel vagy quinoával is.