Cukkini-édeskömény leves – még egy recept kedvenc zöldségünkkel

Ha te is szereted a leveseket, van egy tippünk, amit mi legjobban egy szelet olvadt mozzarellával tálalt pirítós tetején szeretünk a legjobban. Hidegen és melegen is finom, csak győzd elkészíteni.

Zsíros tejszínt használj hozzá.
Zsíros tejszínt használj hozzá.Sarsmis

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy ek. vaj
  • 0.5 kisebb darab hagyma apróra vágva
  • 1 kisebb darab édeskömény apróra vágva
  • 1 tk. cukor
  • 1 kisebb darab cukkini felkockázva
  • 8 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A zsiradékon forgasd meg a zöldségeket, majd öntsd fel az alaplével a keveréket. Adj neki 5-10 percet, majd mehetnek hozzá az ízesítők és a tejszín is. Így is remek, de ha félig összetöröd botmixerrel, még izgalmasabb, rusztikusabb állaga lesz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek