Dupla csokis-kávés piskóta – ezt készítsd el a jól ismert tésztából!

Ha megtanulod a piskóta receptjét, egy rakás klassz desszertet összedobhatsz, például ezt a remek kávés finomságot. Ha narancshéjat is keversz a tésztába, még izgalmasabb lesz.

Egy kicsit több kakaóval még szebb színe lesz.
Egy kicsit több kakaóval még szebb színe lesz.istetiana

Hozzávalók

A tésztához

  • 6 darab tojás szétválasztva, a fehérje felverve
  • 1 mk.
  • 5 ek. liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 ek. cukor
  • 1 nagy ek. kakaópor
  • 1 késhegynyi sütőpor

Az öntethez

  • 1 nagy tábla közepesen étcsokoládé felolvasztva
  • 1 adag ristretto
  • 0.5 deci tejszín
  • 0.5 mk.
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a sárgáját a cukorral (és esetleg egy kis adag sütőporral), majd lassan add hozzá a lisztet, sót, és végül a fehérjével is forgasd össze. Kisebb szilikon tortaformában süsd készre úgy 15 perc alatt, majd hagyd a sütőben még 5-10 percen át a piskótát. Közben olvaszd össze az öntet hozzávalóit, és azzal meglocsolva tálald a süteményt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek