Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

Házi majonézzel a legfinomabb.
Házi majonézzel a legfinomabb.olgna

Hozzávalók 2 személyre

A húshoz

  • 2 nagyobb szelet csirkemell
  • 25 deka görög joghurt
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors és egy kevés olaj a sütéshez

A lilahagymalekvárhoz

  • 3 nagyobb fej lila hagyma felkockázva
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 nagy ek. olaj
  • ízlés szerint só, rózsabors, rozmaring
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 tk. balzsamecet

A szendvicshez

  • 4 nagyobb szelet rozskenyér
  • 2 marék rukkola
  • 4 ek. majonéz
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat pihentesd a fokhagymás joghurtban legalább egy órát át, de még jobb, ha egy éjszakát adsz neki. Ezek után melegítsd fel szobahőmérsékletre, sózd és borsozd, majd forró olajban, oldalanként 7-10 perc alatt süsd készre (vastagságtól függően).

A lilahagyma-lekvárral nem lesz más dolgod, csak a forró zsiradékra dobni az összes hozzávalót, és kis lángon, előbb fedő alatt puhítani fél órát, majd fedő nélkül még 10 percet. Közben néha keverd meg, és ha szükséges, egy kis vizet is önts alá, hogy oda ne égjen. 

Ha ezzel is megvagy, állítsd össze a szendvicset: pirítsd meg a kenyérszeleteket, és mindegyik belső felére kenj egy kis majonézt. Arra mehet a rukkola, utána a frissen sült hús, majd egy kevés a lila hagymás raguból. Ha sajtrajongó vagy, egy-két szelet mozzarellával dobd fel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek