Különleges csirkeegytál datolyával és karamellizált citrommal

Ha imádod az izgalmas fogásokat, ezt a datolyás, keleti hangulatú csirkét próbáld ki. Nem is kell mellé bonyolult köret, egy bögre párolt rizs tökéletesen megteszi.

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka csirkecomb felcsíkozva
  • 2 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 15 deka szárított datolya kissé összevágva
  • 20 deka párolt fehérrépa apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, majoránna
  • 2 ek. lilahagyma-csatni
  • 1 darab biocitrom felkarikázva
  • 4 ek. cukor
  • 1 deci édes fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A cukorból készíts karamellt, add hozzá a vaj felét és abban párold meg a citromokat. A befűszerezett húst süsd készre az olajban, majd add hozzá a többi felsorolt alapanyagot, és párold még 10 percen át fedő nélkül. 

 

A citromszeletekkel a tetején, párolt, mazsolás rizs mellett tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek