Citromos-rozmaringos sült burgonya - nyári hangulatú köret mindenféle hús mellé

Egy igazi, nyári köret, ami akkor lesz a legfinomabb, ha van otthon egy kevés füstölt só amit tálalás előtt rászórhatsz a tetejére.

Egy nagy kanál tejföllel még finomabb.
Egy nagy kanál tejföllel még finomabb.Catalina-Gabriela Molnar

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 ek. olaj
  • 1 nagy ek. vaj
  • 60 deka burgonya összevágva
  • 0.5 darab citrom héja és néhány csepp leve
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Sózd meg a burgonyákat, fprgasd meg olajban, majd alufólia alatt süsd készre mérettől fügően legalább 40 perc alatt. Ha ezzel megvagy, a forró, rozmaringos vajban süsd készre a hasábokat és egy kevés citromhéjjal és néhány csepp levével a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek