Citromos-narancslekváros bukta – nyári hangulatban is nagyon finom

A hagyományos buktákkal sincs semmi baj, de most arra gondoltunk, legyen a kedvencünk egy kicsit nyári hangulatú, hogy tökéletesen passzoljon a délutáni virgin mojito mellé.

Mini adagokban vendégvárónak is remek.
Mini adagokban vendégvárónak is remek.Maren Caruso

Hozzávalók:

  • 1 kisebb üveg narancslekvár
  • 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
  • 3 deka élesztő
  • 2 nagy ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 deci langyos tej
  • 50 deka liszt
  • 5 deka porcukor
  • 3 darab tojás enyhén felverve
  • 10 deka puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a tejben a cukorral, majd negyedóra után gyúrd össze a tészta alapanyagait lágy tésztává. Adj neki langyos helyen 45 percet, majd nyújtsd ki és vágd téglalapokra. Töltsd meg mindegyiket lekvárral, formázz buktákat belőle, majd azokat is pihentesd a tepsiben még negyedórán át. Kend meg egy kevés olvasztott vajjal a tetejét, majd 25 perc alatt süsd készre a forró sütőben. 

kapcsolódó 5 különleges, kevert süti, amit alig fél óra alatt összedobsz
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítsd a fokhagymás kenyeret kalácsból – rengeteg olvadt sajttal még finomabb!

Most megmutatjuk a híres garlic bread leggyorsabban összeállítható és legfinomabb változatát. Ha sütőben készíted, olvassz rá sajtot, ha falatonként ennéd, ahogy mi, elég, ha reszelt parmezánt is keversz a fokhagymás vajhoz.

november26., 12:04

Így készíthetsz egyszerűen egy jó kis retró lekváros buktát

Ha betáraztál néhány csomag élesztőből és valahogy pár kiló liszt is van otthon, nincs más hátra, csak összedobni a legegyszerűbb kenyereket és kelt tésztákat – ehhez adunk segítséget ezen a héten.

2020. április2., 06:00

Gombás spenótos csirke – egy nagy adag olvadt sajtot is keverj bele!

Ha a végén mozzarellagolyókat is adsz ehhez a fokhagymás-spenótos fogáshoz, még finomabb lesz a mellé kínált házi tészta tetején. Ha a tésztának nem vagy a rajongója, süss mellé édesburgonyát, vagy tálald fűszeres rizzsel!

november26., 07:04

Készítsd a rántott halat csilivel és lime-mal – így még finomabb lesz!

Nem is gondolnád, mennyire feldobják ezek az egyszerű hozzávalók.

november27., 09:24

Citrusos sárgadinnyedzsem – sós mézzel és friss pirítóssal jársz vele a legjobban

Igen, elsőre furán hangzik minden, ami új, aztán, amikor adsz neki egy esélyt, kiderül, hogy megint csak arról volt szó, hogy az édes a sóssal mennyire finom, és valamennyi gyümölcs alkalmas arra, hogy klassz lekvár vagy csatni legyen belőle.

2020. augusztus13., 06:00

Barackos csirke téli fűszerekkel: ha szereted a különlegességeket ezt próbáld ki!

Egy gyors és nagyon finom ragu, amit azoknak ajánlunk, akinek nincs gondja az édes-sós kombinációval. Rizzsel, tésztával és zöldségkörettel is szeretni fogod.

december2., 12:52

Mustra