Citromos-narancslekváros bukta – nyári hangulatban is nagyon finom

A hagyományos buktákkal sincs semmi baj, de most arra gondoltunk, legyen a kedvencünk egy kicsit nyári hangulatú, hogy tökéletesen passzoljon a délutáni virgin mojito mellé.

Mini adagokban vendégvárónak is remek.
Mini adagokban vendégvárónak is remek.Maren Caruso

Hozzávalók

  • 1 kisebb üveg narancslekvár
  • 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
  • 3 deka élesztő
  • 2 nagy ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 deci langyos tej
  • 50 deka liszt
  • 5 deka porcukor
  • 3 darab tojás enyhén felverve
  • 10 deka puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a tejben a cukorral, majd negyedóra után gyúrd össze a tészta alapanyagait lágy tésztává. Adj neki langyos helyen 45 percet, majd nyújtsd ki és vágd téglalapokra. Töltsd meg mindegyiket lekvárral, formázz buktákat belőle, majd azokat is pihentesd a tepsiben még negyedórán át. Kend meg egy kevés olvasztott vajjal a tetejét, majd 25 perc alatt süsd készre a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek