Mini adagokban vendégvárónak is remek.Maren Caruso
Hozzávalók
- 1 kisebb üveg narancslekvár
- 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
- 3 deka élesztő
- 2 nagy ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 deci langyos tej
- 50 deka liszt
- 5 deka porcukor
- 3 darab tojás enyhén felverve
- 10 deka puha vaj
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt a tejben a cukorral, majd negyedóra után gyúrd össze a tészta alapanyagait lágy tésztává. Adj neki langyos helyen 45 percet, majd nyújtsd ki és vágd téglalapokra. Töltsd meg mindegyiket lekvárral, formázz buktákat belőle, majd azokat is pihentesd a tepsiben még negyedórán át. Kend meg egy kevés olvasztott vajjal a tetejét, majd 25 perc alatt süsd készre a forró sütőben.