Hozzávalók 2 személyre
- 60 dkg burgonya
- 2 nagy ek. vaj
- 2 nagy ek. liszt
- 4 dl tej
- 10 dkg reszelt parmezán
- ízlés szerint só, szerecsendió és frissen tört rózsabors
- 1 mk. barna cukor
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
1. Főzd meg a burgonyát 40 perc alatt héjában.
2. Még melegen hámozd meg, és vágd karikákra.
3. A vajat olvaszd fel, és 5 perc után add hozzá a lisztet.
4. Pirítsd 3 percig, majd öntsd fel a tejszínnel és tejjel, és keverj belőle a cukorral sűrű besamelt.
5. Add hozzá a sajtot, ha besűrűsödött, és fűszerezd a szokásosnál kicsit erősebben, mert a burgonya is kap majd belőle.
6. Locsold a burgonyára, és langyosan tálald.
TIPP: Ha egy igazán finom, ünnepi köretet keresel, ne is kattints tovább! Egy kis szerecsendióval és rózsaborssal szórd meg a végén, de a szarvasgombaolaj is nagyon jól áll neki. Tökéletes a legegyszerűbb rántott hal mellett is