Extra hozzávalótól lesz különleges ez a meleg burgonyasaláta

Nemcsak hétköznapra remek ötlet, de feldobja az ünnepi menüt is.

Ez egy aranyos tálalás.
Ez egy aranyos tálalás.jreika

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 dkg burgonya
  • 2 nagy ek. vaj
  • 2 nagy ek. liszt
  • 4 dl tej
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • ízlés szerint só, szerecsendió és frissen tört rózsabors
  • 1 mk. barna cukor
  • 1 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

1. Főzd meg a burgonyát 40 perc alatt héjában. 

2. Még melegen hámozd meg, és vágd karikákra. 

3. A vajat olvaszd fel, és 5 perc után add hozzá a lisztet. 

4. Pirítsd 3 percig, majd öntsd fel a tejszínnel és tejjel, és keverj belőle a cukorral sűrű besamelt. 

5. Add hozzá a sajtot, ha besűrűsödött, és fűszerezd a szokásosnál kicsit erősebben, mert a  burgonya is kap majd belőle.

6. Locsold a burgonyára, és langyosan tálald.

TIPP: Ha egy igazán finom, ünnepi köretet keresel, ne is kattints tovább! Egy kis szerecsendióval és rózsaborssal szórd meg a végén, de a szarvasgombaolaj is nagyon jól áll neki. Tökéletes a legegyszerűbb rántott hal mellett is

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek