Négy metróvonal, 52 megálló: kitalálod, melyikre gondoltunk?

GettyImages-1173530190

A főváros négy, összesen több mint 39 km hosszúságú metróvonala közül az első nemcsak nálunk, de az európai kontinensen is az első földalatti vasút volt. A következőre aztán majdnem nyolcvan évet kellett várnunk, a negyediket pedig nyolcévnyi építkezés után 2014-ben adták át. Te ismered mindet?

Londonban 1863-ban nyitották meg a világ első metróját, és ma 11 vonalat számlál a metropolisz. Párizsban összesen közel 227 km-t tesz ki a 16 metróvonal hossza együttesen. Madridban ugyan nincs ennyi vonal, de a metróhálózat hossza a világon az ötödik legterebélyesebb a maga 293 km-ével, melyen 301 megálló osztozik. 

Nekünk elég sokkal kevesebb megállóra emlékezni. Neked sikerül?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 találat: Belegondolni is veszélyes, mit csinálnál Madridban vagy más nagyvárosban, ahol a metrótérkép szabásmintára emlékeztet. Mindenesetre tájékozódj, mielőtt metróval útra kelsz!

4–7 találat: Komoly esély van arra, hogy eltévedés nélkül is odatalálsz, ahova indulsz is metróval, de ebben a kötött pályának is nagy érdeme van, nem csak neked. Eredményedhez azért gratulálunk!

8–10 találat: Éljen! Fantasztikus teljesítmény, gratulálunk, és egyben megnyugtatunk, hogy bátran indulhatsz utadra bonyolultabb metróhálózatokon is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra