Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

Egy kis parmezán is elfér a tetején, ha úgy alakul.
Egy kis parmezán is elfér a tetején, ha úgy alakul.GMVozd

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka zöldborsó
  • 2 szál újhagyma apróra vágva
  • 7 darab tojás enyhén felverve
  • 10 deka feta összemorzsolva
  • 7 deka aszalt paradicsom kissé összevágva
  • 2 ek. mascarpone
  • 1 ek. vaj
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Egy vaslábosban melegítsd fel a vajat, majd kis lángon adj benne a hagymának 5 percet. Közben a többi hozzávalót dolgozd össze óvatosan, öntsd a hagymára és tedd a sütőbe 10 percre a keveréket. Ne felejtsd el a pirított kalácsot mellőle, a sós feta remekül illik majd a kissé édeskés falatokhoz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek