Borsófőzelék mentával – fasírt és falafel mellett is nagyon finom

A borsófőzelék hagyományos változatban is finom, főleg, ha nem hetven deka liszttel van besűrítve – tudjuk ezt a menzás ebédek óta. Ha pedig igazán fenszi változtatban dobnád össze, készítsd tejszínnel, egy kis vajjal és tálald friss mentával a tetején!

Ha egy részét pürésíted, még izgalmasabb.
Ha egy részét pürésíted, még izgalmasabb.Plateresca

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 ek. vaj
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb csokor menta apróra vágva
  • 2 deci tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 kisebb darab vöröshagyma apróra vágva
  • 3.5 dkg alaplé
  • 1 mk. cukor
  • só és frissen tört bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A vajban adj 5 percet a hagymának, majd add hozzá a borsót. Öt perc után add hozzá az alaplevet, majd ha felforrósodott, a liszttel elkevert tejszínt is. Fűszerezd alaposan, és kevergesd, amíg besűrűsödik, majd a friss mentával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek