Ezt a bizarr proteinturmixot issza Arnold Schwarzenegger: alkohol is kell bele

GettyImages-1089717124

Schwarzenegger számos dologban úttörő volt élete során, és úgy tűnik, nyugdíjas éveire is tartogat még meglepő felfedezéseket. Fehérjeturmixát ugyanis velünk ellentétben nem kakaóval, joghurttal és mandulatejjel üti fel, hanem valami egészen mással…

Schwarzenegger szülei kezdetben nem nézték jó szemmel, amikor a fiatal Arnold Schwarzenegger belekezdett a testépítésbe – azt gondolták ugyanis, fiuk „bűnös vonzódást” érez a kigyúrt férfiak iránt, ezért érdekli őt annyira „a téma”. Ám a hírességnek ez nem szegte kedvét: legfiatalabb versenyzőként elnyerte a Mr. Universe címet, a következő három évben pedig sorozatban megvédte azt. 1968 őszén kivándorolt az Egyesült Államokba, a következő évben pedig megkapta első filmszerepét a Herkules New Yorkban című alacsony költségvetésű akciókomédiában (a stáblistán ekkor még „Arnold Strong” néven szerepelt, erős osztrák akcentusa miatt pedig egy amerikai színész szinkronizálta őt), amit folyamatosan újabb felkérések követtek.

Később egyre többen kezdték követni életmódtanácsait, ám akad ezek között egy, aminek nem jósolnánk osztatlan sikert…

És vajon mit iszik?

Arnold Schwarzenegger azt mondja, fehérjeport iszik tequilával vagy pálinkával keverve. Ez már szinte fejlődés az 1960-as években készített szörnyű fehérjeturmixokhoz képest, amelyek akkor még időnként élesztőt is tartalmaztak.

Arnold Schwarzenegger egyfajta osztrák pálinkafélét, vagy ha az nincs kéznél, akkor tequilát ad a fehérjeturmixaihoz – nyilatkozta ő maga egy lapnak. A shake-je ezenkívül olykor nyers tojást, mandulatejet, cseresznyelevet, banánt és persze fehérjeport is tartalmaz.

A híresség hozzátette: a tökéletes test elérése érdekében már tinédzserként saját turmixokat készített tejből, élesztőből, sovány tejporból és mézből, akkor még nem fedezte fel, mennyivel jobb íze lesz kedvencének a rövidtől.

Schwarzenegger Zoomon keresztül beszélt, miközben egy pohár pálinkát ivott, és azt mondta, eredetileg abban a reményben kezdett alkoholt adni a fehérjeturmixokhoz, hogy az gyorsabban bejusson a véráramba. A kutatások egyébként azt mutatják, hogy az alkohol és a fehérje együttes fogyasztása edzés után csökkenti az izomnövekedést és a regenerálódást.

„Hozzáteszek egy kis pálinkát vagy tequilát is” – mondta a testépítő-legenda, egykori politikus és színész. Schwarzenegger a pálinkát mandulatejhez, meggyléhez, banánhoz, fehérjeporhoz és egy egész nyers, hámozatlan tojáshoz adja – osztotta meg már korábban a Men's Health olvasóival.

Azért nem kell mindenben követni a celebeket
Azért nem kell mindenben követni a celebeketYana Iskayeva / Getty Images Hungary

„Néha beleteszem a pálinkát, néha a tequilát, csak ez ad egy kis pluszízt”

– foglalta össze később a nem mindennapi hozzávaló használatának okát.

A 75 éves Schwarzenegger még mindig naponta edz 

Schwarzenegger 15 éves volt az 1960-as években, amikor családja vásárolt egy akkor modernnek számító mixert, amelyben az idő tájt úttörőként tejből, élesztőből, sovány tejporból és mézből fehérjeturmixokat készített.

„Szar íze volt” – mondta, hozzátéve, hogy a lehető legjobb fehérjeturmixokat készítette a rendelkezésre álló alapanyagokból.

Arnold Schwarzenegger ma is mindennap 1,5 órát edz, és már egészen másképp étkezik, mint korábban. „Fiatalon sok mindent megúszhat az ember” – nyilatkozta nemrég egy amerikai életmódmagazinnak. Azt is hozzátette, hogy barátai „konyhamalacnak” hívták annak idején a mindenre kiterjedő farkasétvágya miatt, ami szerinte nem volt egészségtudatos, annak ellenére, hogy sorra nyerte a testépítő versenyeket. A véletlenszerűen talált ételek mellett napi 10-15 tojást fogyasztott és rengeteg húst evett.

Manapság inkább a növényi étkezés felé fordult: zöldségekkel, gyümölcsökkel és egészséges alapanyagokkal van tele a hűtője, és rajong a zabkásáért és mandulatejért is. Azt mondja, most sem néz rossz szemmel korábbi kedvenceire, egyszerűen csak igyekszik helyettük mást választani, és növényi alapú étrendet folytatni.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra