Borsós-bazsalikomos lasagne – jó sok sajttal és ricottával igazán finom ez az egyszerű, vega fogás

Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.

Hozzávalók 4 személyre

A lasagnéhez

  • 9 darab lasagnetésztalap
  • 15 deka reszelt füstölt alpesi sajt
  • 20 deka zöldborsó
  • 35 deka ricotta
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 15 deka mascarpone
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 tk. barna cukor
  • (elhagyható) apróra vágott aszalt paradicsom és fekete olíva
  • 20 deka mozzarella (a tetejére)
  • 10 deka frissen reszelt parmezán
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy csokor bazsalikom apróra vágva

A besamelhez

  • 2 ek. vaj
  • 5 deci tej
  • 2 ek. liszt
  • ízlés szertint só, bors és szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Ezúttal a hagyományoktól eltérően érdemes egy kissé előfőznöd a tésztát sós vízben. Miközben elkészül, dobd össze a besamelt úgy, hogy előbb a lisztet adod a forró vajhoz, majd a tejet és végül a sót. 

A tetejére felhasznált mozzarellát reszeld le, a többi alapanyagot pedig egy tálban alaposan dolgozd össze. Kivajazott jénaiban rétegezd a tésztával, majd arra mehet a besamel és végül a sajt. Negyedóra elég lesz neki a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek