Hozzávalók 4 személyre
A lasagnéhez
- 9 darab lasagnetésztalap
- 15 deka reszelt füstölt alpesi sajt
- 20 deka zöldborsó
- 35 deka ricotta
- 1 nagy ek. puha vaj
- 15 deka mascarpone
- ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
- 1 tk. barna cukor
- (elhagyható) apróra vágott aszalt paradicsom és fekete olíva
- 20 deka mozzarella (a tetejére)
- 10 deka frissen reszelt parmezán
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy csokor bazsalikom apróra vágva
A besamelhez
- 2 ek. vaj
- 5 deci tej
- 2 ek. liszt
- ízlés szertint só, bors és szerecsendió
Elkészítés:
Ezúttal a hagyományoktól eltérően érdemes egy kissé előfőznöd a tésztát sós vízben. Miközben elkészül, dobd össze a besamelt úgy, hogy előbb a lisztet adod a forró vajhoz, majd a tejet és végül a sót.
A tetejére felhasznált mozzarellát reszeld le, a többi alapanyagot pedig egy tálban alaposan dolgozd össze. Kivajazott jénaiban rétegezd a tésztával, majd arra mehet a besamel és végül a sajt. Negyedóra elég lesz neki a forró sütőben.