Bazsalikomos lapcsánka – jó sok sajttal és tejföllel az igazi

A legjobb, ha elkészítés után hagyod egy percet állni, és a sajttal kezded a feltétek sorát. Így az remekül megolvad majd a tetején, és nagyon jól illik a hideg tejföl alá.

Már csak a sajt hiányzik.
Már csak a sajt hiányzik.fermate

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
  • 70 deka burgonya
  • 10 deka liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 tk.
  • 2 deci olaj a sütéshez
  • ízlés szerint reszelt sajt és tejföl a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le a burgonyát, add hozzá a tojást és a sót, bazsalikomot, majd add hozzá a lisztet. Pihentesd legalább addig, amíg kis lángon az olaj felmelegszik, majd bő, forró olajban, oldalanként 4-5 perc alatt süsd készre.

Reszeld rá kedvenc sajtod, majd tálald egy kanál tejföllel a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek