Szaftos, tunkolós bakonyi karaj – csak egy nagy szelet kenyeret vágj mellé!

Egy remek retró fogás, ami egyszerűen elkészíthető, így ha nem vagy tapasztalt szakács, akkor is meglepheted vele a családot.

Egy szelet kenyér is elég mellé.
Egy szelet kenyér is elég mellé.Proformabooks

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg gomba felszeletelve
  • 8 közepes szelet karaj
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, fokhagymapor
  • 2 ek. zsír
  • 1 nagyobb darab paradicsom meghámozva és apróra vágva
  • 1 darab paprika meghámozva és apróra vágva
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma feldarabolva
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A sertészsírt forrósítsd fel, és a hússzeletek mindkét oldalát 2-3 percig süsd rajta, majd vedd ki a zsiradékból.  A visszamaradt zsiradékba tedd a kockára vágott hagymát, pirítsd 5 percig, add hozzá a gombát, zöldségeket, fűszereket. 

7-8 perc puhulás után tedd vissza a hússzeleteket. Egy kevés vizet önts alá, és abban párold a húst puhára 15 perc alatt.  A tejfölt keverd el a liszttel, engedd fel egy kevés vízzel, majd keverd a húshoz és jól forrald össze. 

Remek egy nagy adag kapros nokedlivel, de ha a szaggatásba még nem vágnál bele, kínálj mellé egy friss szelet kovásszal készült kenyeret!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek