Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg gomba felszeletelve
- 8 közepes szelet karaj
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika, fokhagymapor
- 2 ek. zsír
- 1 nagyobb darab paradicsom meghámozva és apróra vágva
- 1 darab paprika meghámozva és apróra vágva
- 1 nagyobb darab vöröshagyma feldarabolva
- 1 ek. liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A sertészsírt forrósítsd fel, és a hússzeletek mindkét oldalát 2-3 percig süsd rajta, majd vedd ki a zsiradékból. A visszamaradt zsiradékba tedd a kockára vágott hagymát, pirítsd 5 percig, add hozzá a gombát, zöldségeket, fűszereket.
7-8 perc puhulás után tedd vissza a hússzeleteket. Egy kevés vizet önts alá, és abban párold a húst puhára 15 perc alatt. A tejfölt keverd el a liszttel, engedd fel egy kevés vízzel, majd keverd a húshoz és jól forrald össze.
Remek egy nagy adag kapros nokedlivel, de ha a szaggatásba még nem vágnál bele, kínálj mellé egy friss szelet kovásszal készült kenyeret!