Minestrone fehérbabból friss bazsalikommal és pecorino sajttal

Egy jó kis gyors, laktató leves – nincs is ennél tökéletesebb fogás, főleg, ha a neve olaszosan cseng. Ha imádod a sajtot, a pecorino mellett ne hagyj ki belőle néhány mozzarellagolyót sem.

Mehet még rá sajt, nem kell tőle félni.
Mehet még rá sajt, nem kell tőle félni.alle12

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint só, bors, rozmaring, oregánó és friss bazsalikom
  • 10 deka pecorino lereszelve
  • 20 deka fehérbabkonzerv
  • 8 deci alaplé
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 mk. barna cukor
  • 1 db zellerszár
  • 10 deka káposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb darab répa
  • 1 darab fehérrépa
  • 3 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymát kissé az olajban, majd mehetnek hozzá az apróra vágott zöldségek és a többi alapanyag. Kis lángon főzd 15 percig, majd a sajttal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek