Autómentes maradjon a Lánchíd? Így döntene most az ország

GettyImages-1362278681

Utolsó fázisához ért a Lánchíd felújítása, amelyen a múlt év végétől a buszok és a kétkerekűek mellett a taxik is átmehetnek. A kérdés most az, hogy a híd hosszú távon is autómentes maradjon-e.

Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármester úgy vélte, az új forgalmi rend bevált, de szerinte a Lánchíd autós közlekedéséről a budapestieknek kell kimondaniuk az utolsó szót. A TotalCar ennek kapcsán a Pulzus Kutatóval készíttetett egy reprezentatív felmérést, ami közelebbi képet ad arról, hogy a magyarok szerint mi lenne a jó döntés.

Autómentes Lánchíd: kicsivel többen akarják, mint nem

Az összesített végeredmény szerint a válaszadók 46 százaléka a mostani megoldás megtartása mellett van, 37 százalékuk ugyanakkor visszaengedné az autóforgalmat a hídra. 17 százalékuk nem adott választ a kérdésre.

A legközvetlenebbül érintettek, vagyis a budapestiek körében még szorosabb lett az eredmény.

A megkérdezettek 46 százaléka szerint mehetnének az autók a hídon, 48 százalékuk szerint nem.

Érdekes adalék, hogy a nem Budapesten élők esetében is többségben vannak azok, akik autómentesen hagynák a nagyszabású felújításon áteső átkelőt.

A kutatásból az is kiderül, hogy a nők 44 százaléka ki van békülve a jelenlegi helyzettel, míg a férfiaknál 49 százalék ugyanez az arány, az autók visszaengedését pedig 37-37 százalékuk tartja célravezetőnek.

A korosztályok szerinti bontás alapján az látszik, hogy a mostani gyér forgalomnak leginkább a fiatalok – 18–39 évesek – örülnének, közülük 49 százalék szeretné ezt, ellenben a 40–59 éves középkorúak és a 60 évesnél idősebbek csak 45, illetve 43 százalékban tudnának azonosulni vele.

Nagyobb eltérések mutatkoznak a végzettség szerinti szavazatoknál is. Miközben a diplomások közül tízből hatan meghagynák az autómentességét, az alapfokú végzettséggel rendelkezők csak 42 százalékos arányban osztoznak álláspontjukon, 41 százalékuk azonban autópárti. További részletek a TotalCar cikkében

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra