Az amerikai palacsintád még finomabb lesz egy vékony szelet ananásszal

A palacsinta hagyományos formában is finom, de remek almával és még akár baconnel is. Ha te is ananászrajongó vagy, kóstold egy-egy vékony szelettel a közepén, majd tálald juharsziruppal vagy sós karamellszósszal.

Egy-egy vékony szelet ananásszal még finomabb.
Egy-egy vékony szelet ananásszal még finomabb.Crealto GmbH

Hozzávalók

  • 135 g liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 mk.
  • 1 ek. porcukor
  • 125 ml tej
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál olvasztott vaj (és még egy kis adag a sütéshez)
  • 440 g ananász
Recept idők

Elkészítés:

Dobj egy kevés forró vajra 1-2 szelet ananászt, majd a turmixban alaposan összekevert tésztából önts rá egy kicsit. Kis lángon süsd készre a palacsinták mindkét oldalát, majd egy kevés sós vajjal és juharsziruppal tálald.  

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek