Amerikai gulyás? Megkóstoltuk a fura, darált húsos receptet

Nekünk, magyaroknak fura azt hallani, hogy létezik egy amerikai gulyás, amiben darált hús van, és egészen másképp készül, mint a mi kedvencünk, de miért ne próbálnánk ki valamit, ami hasonlít egyik legismertebb fogásunkra? Spoiler: a gulyáshoz nem sok köze van, de ha egy remek darált húsos receptet keresel, érdemes egy esélyt adnod ennek a gazdag, tésztás fogásnak.

A mi gulyásunkhoz nem sok köze van, de klassz, magyaros tésztaétel lesz a végeredmény.
A mi gulyásunkhoz nem sok köze van, de klassz, magyaros tésztaétel lesz a végeredmény.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 ek. olaj
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma apróra vágva
  • 40 deka darált hús
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. paprikapor
  • ízlés szerint só, őrölt kömény és bors
  • 2 darab hámozott paradicsom apróra vágva
  • 2 bögre szarvacskatészta
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 2 ek. parmezán lereszelve (a tálaláshoz)
  • friss petrezselyem a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben a többi hozzávalóból egy kevés olajon készíts sűrű ragut, amihez adj a tészta főzővizéből is egy keveset. Ezek után forgasd össze a tésztával, süsd össze 10 perc alatt, majd friss petrezselyemmel és a sajttal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek