Nyári édesség Angliából: szilvás-almás kevert süti rumos karamellszósszal

A szilva és az alma két jó barát, de ha épp sárgabarack és meggy van otthon, azokkal is tökéletes lesz ez a desszert. A lényeg, hogy ne aggódd túl az alapanyagokat és mennyiségeket, mert elrontani nagyon nehéz.

Hozzávalók

A szószhoz

  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 5 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 1.5 deci tejszín
  • 2 ek. rum

A sütihez

  • 12.5 deka vaj felolvasztva
  • 20 deka cukor
  • 1 nagyobb darab tojás enyhén felverve (vagy két kisebb)
  • 1 nagy bögre liszt
  • 2 darab alma apróra felkockázva
  • 4 nagyobb darab szilva apróra felkockázva
  • 1 mk.
  • 1 kis kanál gyömbér lereszelve
  • néhány ek. tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz olvaszd fel szárazon a cukrot kis lángon, majd sorban add hozzá a többi szükséges alapanyagot, és hagyd besűrűsödni. Tedd félre, és ezzel tálald a süteményeket. 
 

A sütemény egyszerű kevert tészta, így annyi dolgod van vele, hogy külön egy-egy tálban a folyékony és a száraz hozzávalókat is elkevered, majd összedolgozod a hozzávalókat. Ha kész a tészta, mehet bele a gyümölcs. Süsd tűpórbáig a keveréket, majd locsold meg a szósszal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek