Hozzávalók
A szószhoz
- 1 nagy ek. puha vaj
- 5 ek. cukor
- 1 mk. só
- 1.5 deci tejszín
- 2 ek. rum
A sütihez
- 12.5 deka vaj felolvasztva
- 20 deka cukor
- 1 nagyobb darab tojás enyhén felverve (vagy két kisebb)
- 1 nagy bögre liszt
- 2 darab alma apróra felkockázva
- 4 nagyobb darab szilva apróra felkockázva
- 1 mk. só
- 1 kis kanál gyömbér lereszelve
- néhány ek. tejszín
Elkészítés:
A szószhoz olvaszd fel szárazon a cukrot kis lángon, majd sorban add hozzá a többi szükséges alapanyagot, és hagyd besűrűsödni. Tedd félre, és ezzel tálald a süteményeket.
A sütemény egyszerű kevert tészta, így annyi dolgod van vele, hogy külön egy-egy tálban a folyékony és a száraz hozzávalókat is elkevered, majd összedolgozod a hozzávalókat. Ha kész a tészta, mehet bele a gyümölcs. Süsd tűpórbáig a keveréket, majd locsold meg a szósszal.