Katalin hercegné kedvence, a sticky toffee pudding almás változatban is remek

Ez a klassz datolyás desszert mindjárt nyári hangulatot kap egy kevés apróra kockázott almától. Nem volt mese, ki kellett próbálnunk egy adag rumos tejszínhabbal a tetején.

Almásan is finom.
Almásan is finom.Lara Hata

Hozzávalók

  • 12.5 deka puha vaj
  • 1 nagyobb mk.
  • 30 deka alma apróra felkockázva
  • 0.5 deci víz
  • 8 deka porcukor
  • 2 ek. calvados
  • 17 deka barna cukor
  • 3 ek. agávészirup
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 25 deka liszt
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 20 deka datolya beáztatva és aprítógépben összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Az almát egy evőkanál vajjal és a barna cukorral puhítsd meg, majd ha langyosra hűlt, egyszerűen forgasd össze a többi hozzávalóval. Süsd készre tűpróbáig, majd ha igazán sticky változatot szeretnél, olvassz össze néhány evőkanál barna cukrot vajjal, majd egy kis rumot és tejszínt is adj hozzá, és ezzel locsold meg a sütit (vagy tálald mellette). 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek