Almásan is finom.Lara Hata
Hozzávalók
- 12.5 deka puha vaj
- 1 nagyobb mk. só
- 30 deka alma apróra felkockázva
- 0.5 deci víz
- 8 deka porcukor
- 2 ek. calvados
- 17 deka barna cukor
- 3 ek. agávészirup
- 2 darab tojás enyhén felverve
- 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
- 25 deka liszt
- 0.5 zacskó sütőpor
- 20 deka datolya beáztatva és aprítógépben összetörve
Elkészítés:
Az almát egy evőkanál vajjal és a barna cukorral puhítsd meg, majd ha langyosra hűlt, egyszerűen forgasd össze a többi hozzávalóval. Süsd készre tűpróbáig, majd ha igazán sticky változatot szeretnél, olvassz össze néhány evőkanál barna cukrot vajjal, majd egy kis rumot és tejszínt is adj hozzá, és ezzel locsold meg a sütit (vagy tálald mellette).