Kardamommal ízesítsd a fagyit a tetején.Mariha-kitchen
Hozzávalók
- 4 darab Granny Smith alma
- 3 deka vaj felolvasztva
- 22 deka barna cukor
- 500 ml. almalé
- 4 gombóc vaníliafagylalt a tálaláshoz (ízesítsd egy kis kardmaommal)
- 125 g. liszt
- 1 ek. cukor
- 8 deka hideg vaj apróra vágva (a tésztához)
- 1 tk. só
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a felkockázott vajat, a sót és az egy evőkanál cukrot, amíg morzsalékos lesz, majd 2 evőkanál vízzel dolgozd sűrű tésztává. Tedd egy órára a hűtőbe, majd nyújtsd ki és tedd egy piteformába.
Az almát hámozd meg, vágd vékony cikkekre, tedd a tésztára és hajtsd be annak széleit. Szórd meg 2 evőkanál barnacukorral.
Az almalevet, főzd össze az alma héjával és a maradék cukorral, majd szűrd le és egy serpenyőben főzd addig, amíg szirupos lesz. Ekkor mehet hozzá a calvados, így lesz belőle végén egy remek öntet tetjére kanalazott fagyin.