Almás-sajtos-burgonyás pite – édesen sós a végeredmény

Ha van időd, gyúrj egy vajas pitetésztát, ha gyors vacsoraként vagy izgalmas köretként készítenéd, fogj egy zacskó leveleset, és abból dobd össze. Remek köret őszi, vadhússal készült raguk mellett, és talán még annyira rossz idő sincs, hogy azok ne készülhetnének a kertben, egy bográcsban.

A gombát akár fehérrépára is cserélheted.
A gombát akár fehérrépára is cserélheted.Ðœððºñðð¼ Кñññðð½Ð¾Ð²

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 kisebb darab alma felkockázva
  • 25 deka reszelt ementáli
  • 3 nagyobb darab főtt burgonya felkozkázva
  • 2 zacskó leveles tészta
  • 2 nagy evőkanál vaj
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, majoránna
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 deci tejszín
  • (még egy tojás a tészta lekenéséhez)
  • 1 csapott ek. barna cukor
  • 30 deka csiperke gomba összevágva
Recept idők

Elkészítés:

A tészta egyik felét tedd egy piteformába, a másik fele majd a töltelék tetejére kerül. Az almát és a gombát lefedve puhítsd meg a vajban, majd zárd el alatta a lángot, és még melegen forgasd össze az összes szükséges, felsorolt alapanyaggal. Fűszerezd ízlés szerint, majd a langyos masszát öntsd a tésztára. Arra mehet a tészta másik fele, majd óvatosan vágd be néhány helyen, hogy a gőz sütés közben távozhasson.

Kend meg a tetejét tojással, majd közepesen forró sütőben, 35 perc alatt süsd készre. Langyosan tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek