A gombát akár fehérrépára is cserélheted.Ðœððºñðð¼ Кñññðð½Ð¾Ð²
Hozzávalók 4 személyre
- 4 kisebb darab alma felkockázva
- 25 deka reszelt ementáli
- 3 nagyobb darab főtt burgonya felkozkázva
- 2 zacskó leveles tészta
- 2 nagy evőkanál vaj
- 2 darab tojás enyhén felverve
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió, majoránna
- 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
- 2 nagy ek. mascarpone
- 1 csapott ek. liszt
- 1 deci tejszín
- (még egy tojás a tészta lekenéséhez)
- 1 csapott ek. barna cukor
- 30 deka csiperke gomba összevágva
Elkészítés:
A tészta egyik felét tedd egy piteformába, a másik fele majd a töltelék tetejére kerül. Az almát és a gombát lefedve puhítsd meg a vajban, majd zárd el alatta a lángot, és még melegen forgasd össze az összes szükséges, felsorolt alapanyaggal. Fűszerezd ízlés szerint, majd a langyos masszát öntsd a tésztára. Arra mehet a tészta másik fele, majd óvatosan vágd be néhány helyen, hogy a gőz sütés közben távozhasson.
Kend meg a tetejét tojással, majd közepesen forró sütőben, 35 perc alatt süsd készre. Langyosan tálald.