Pirítós kéksajtos almaraguval és baconnel

A reggeli kenyérszeleteknek nem kell mindenképpen sajtos-sonkásnak vagy épp fokhagymás-vajasnak lennie, könnyen készíthetsz fantáziadús fogást belőlük. Már mutatunk is egy remek, francia hangulatú receptet, ami egy kis tárkonytól lesz igazán különleges.

Zöld és piros almából is finom lesz.
Zöld és piros almából is finom lesz.mitchellpictures

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb szelet (barna) kenyér
  • 1 nagy ek. kéksajt összemorzsolva
  • 1 kisebb darab alma vékonyan felszeletelve
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 2 ek. mascarpone
  • 6 deka bacon felkockázva
  • 2 mk. méz a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a baconkockákat, majd a visszamaradt zsírban egy kis barna cukorral pirítsd meg kissé az almaszeleteket is. A kéksajtot keverd el a mascarponéval, ízesítsd, majd ez menjen a pirított kenyérszeletekre. Arra mehet az alma, a bacon, és már el is készültél. Ha sajtosan szeretnéd, mozzarellát olvassz a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek